Herenwoning Cogels Osylei

(project anno 1994)

inkomhall; de ruimte baadt in een zee van daglicht via het hoge zijgevelraam. Inkom op platen in carrara-marmer, overgang naar trapzaal met vloer in marmermozaïek, rondom voorzien van een boord in oude Belgische marmer, die door een kunstenaar werd geïmiteerd in de wandpanelen.

 

woonkamer-ontvangstruimte: volledig ingericht in klassieke Belle-Epoque-stijl, met wandpanelen gestoffeerd in ruwe zijde met aangepaste raamdecoratie in zijde-damast. 

familie-woonkamer: deze ruimte werd uitgebreid met een Victoriaanse orangerie naar de tuin gericht. De prachtige marmermozaïek werd perfect gerestaureerd. Het TV-toestel kreeg zijn plaats in een geïmiteerde sierschouw, met doorkijk naar de keuken.

keuken: ingericht in Engelse stijl, volledig op maat gemaakt met handgeschilderde paneeldeuren, voorzien van granito werkblad en geïntegreerde porseleinen spoeltafel, aan overzijde een professioneel kookfornuis Lacanche met schoorsteendampkap. 

badkamer 1e etage: vanuit master-bedroom opent een dubbele schuifdeur met glasindeling naar de majestueuze badkamer, volledig ingericht in de stijl Belle-Epoque met ArtDeco-invloeden, in een combinatie van marmer Jaune d'Espagne en Portoro.

badkamer 1e etage: vrijstaand gietijzeren ligbad perfect geïntegreerd met vloer en wanden, schuin opgesteld met achteraan een tablet in zwarte lak. Midden tussen bad en instapdouche een retro-handdoekdroger in gepolijst nikkel.

kantoor 1e etage: ingericht op een zakelijke en functionele manier, met een sober warm kleurenpallet. Door de grote raampartijen met rijkdom aan daglicht vormen de donkere tinten geen obstakel tot ruimtegevoel.

baby-kamer 2e etage: gelegen aan straatzijde in de buitenhoek van het pand, met 2 schuin oplopende plafonds. Een driedimensionale wandschildering zorgt voor een optisch effect.

meisjeskamers 2e etage: voor de beide dochters werden 2 kamers ingericht, één aan straatzijde en één met tuinzicht, waartussen een gemeenschappelijke badkamer werd gecreëerd, toegankelijk vanuit beide kamers. Beide kamers zijn opgefleurd met handgeschilderde friezen.

gastenkamer 3e etage: de voormalige zolderruimte werd omgetoverd tot een gasten-suite inclusief dressing en badkamer. Daarbij werd het dakgebinte gerestaureerd en vrijgemaakt als architecturaal hoogtepunt.