Modernistische stadswoning

(project anno 1991)

eetkamer-vergaderruimte: perfect cirkelvormige ruimte met doorgang aan 2 zijden, uitgevend enerzijds op binnentuin, anderzijds naar office-keuken en patio met vide tot 1e etage.

kantoorruimte: donkergroen katoenen vasttapijt, met verlichting van Ingo Maurer, en tegelijk een zee aan daglicht via een serie kleine dakkoepels.

leefkeuken: zicht op de stadstuin, met verderop zonneterras, via een volledig glazen achtergevel, inclusief gebogen raam.

keuken met eethoek: ontworpen in kleuren en materialen typerend voor eind jaren ’50. Ronde tafel in granito, kasten in blank berkenhout-multiplex met fronten geaccentueerd in hemelsblauw stratifiée, in combinatie met geborsteld inox.

zitkamer 1e etage: wegens de enorme bouwdiepte van het gelijkvloers (35 meter) werd achteraan een tweede trap voorzien naar de zitruimte op 1e etage, met een grandioos uitzicht over de daktuin aan achterzijde.

zitkamer 1e etage: in contrast met de sneeuwwitte zitruimte, werd op de lange zijwand een fresco aangebracht, als eerbetoon aan Sol Lewitt, waarbij de kleurvlakken en tinten een synthese zijn van de vormentaal en kleurenpalet van de ganse woning.

badkamer 1e etage: driedimensionale glasramen van Leucos bezorgen deze centrale ruimte een beperkte maar aangename lichtinval.

master-bedroom annex dressing 1e etage: gesitueerd in de oorspronkelijke woning met schuifdeurkasten als scheidingswand, aan weerszijden met toegang tot badkamer en doorgang naar traphall. 

traphall 2e etage: via de oorspronkelijke trap bereikt men de 2e etage, met bordessen voorzien van dressingkasten voor kinderkamers en gastenkamer. 

meisjeskamer 2e etage: grote ruimte geschikt voor 2 kinderen, de slaaphoeken zijn gescheiden door centrale kastenwand bestaande uit Pastoe-kasten.