Penthouse stadspark Antwerpen

(Project anno 1998)

inkomhall: voordeur met naamplaatjes van alle bewoners, doorzicht naar inkomhall met aan overzijde kast bekleed met bladgoud, in eerder Oosterse sfeer.

woonkamer zithoek: gashaard met plaats voor TV/hifi, de haardmantel is bekleed met getrommelde keien in Botticino-marmer.

woonkamer eethoek: conform de stijl jaren 50 werd de vloer uitgevoerd in ruwe leisteen in kleurnuances van okergeel tot olijfgroen. Blikvanger van de eetkamer is de tafel Il Colonnato van Mario Bellini met hanglamp van Ingo Maurer.

keuken ontbijthoek: maximale openheid van keuken naar terras door glaswand zonder profielen. Om dit effect nog te versterken werden ontbijttafel en terrastafel in hetzelfde materiaal gemaakt waardoor een oversized tafel ontstaat met lengte van 350cm, van elkaar gescheiden door een paneel in helder glas. 

keuken: stijl refereert naar de jaren ’70 met maatwerkkasten in parelgrijze structuurlak, voorzien van ronde inox inkapschelpen, dit alles in combinatie met verzoete donkergroene graniet.

nachthall: wanden in inkomhall en nachthall, inclusief binnendeuren, afgewerkt in een spateltechniek op basis van verf en zand-mengeling met een velours-effect. De vloer in inkomhall in naturelkleurig steentapijt staat in contrast met de massieve wengé-planché in nachthall en slaapkamers.

master-bedroom: alle wanden, inclusief kastdeuren, bekleed in Japans grasweefsel in een warme taupe-kleur. De wandlampen zijn een origineel ontwerp van Bauhaus-architect Eckart Muthesius uit 1930.